Dressyr
18 juli 2018 06:30

”Antons” VM-satsning är inte i fara

InternationelltDet var inget allvarligt med Tinne Vilhelmson Silfvéns OS- och VM-häst Don Auriello i Falsterbo där ekipaget inte kom till start. "Jag satsar vidare mot VM," säger ryttaren.

”Antons” VM-satsning är inte i fara
Tinne och Don Auriello hade precis gjort comeback efter en längre tids skadeuppehåll när tävlingsveterinären inte släppte igenom valacken i Falsterbo. Det var aldrig någon fara med "Antons" hälsa och nu ska han åka till VM i USA. Arkivbild: Roland Thunholm

Det var under tävlingarna i Falstervo förra veckan som tävlingsveterinären inte släppte igenom VM-aktuell Don Ausriello, ”Anton”.

Han får nu vila en vecka och kan sen komma i träning igen. Tinne Vilhelmson Silfvén om ”Anton”.

Hos många väcktes farhågor om att den ligamentsskada som har hållit valacken borta en längre tid hade gått upp igen, men så var det inte.

– Han har varit hos veterinären och det var glada nyheter. Den gamla skadan ser fortfarande bra ut, säger Tinne Vilhelmson Silfvén.

Det var inte heller någon ny, allvarlig skada.
– Han får nu vila en vecka och kan sen komma i träning igen.

Ekipaget gjorde comeback efter skadeuppehållet i Rotterdam under midsommarhelgen med två andraplaceringar i den trestjärniga touren.

Tinne Vilhelmson Silfvén är fortfarande VM-aktull med både ”Anton” och Paridon Magi.
– Jag satsar vidare mot VM med båda hästarna, säger Tinne Vilhelmson Silfvén.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden