Dressyr, Ponny
13 mars 14:23

Kval till SIHS Ponny Kür avgjort

NationelltHos Sydslättens Ryttarförening reds i helgen en kvaltävling till Sweden International Horse Show Ponny Kür, och det blev ett riktigt getingbo med hög klass.

Kval till SIHS Ponny Kür avgjort
Topptrion som red ihop höga poäng i årets första kval till SIHS Ponny Kür. Foto: Charlotte Hamilton

Sex av de tio ekipagen till start i FEI:s mästerskapsprogram red ihop över 70 procent – vinnaren Tilda André Hokfelt drog det längsta strået med finfina 75 procent i sadeln på Hamiltons I did it My Way (ASRP sto f -10, e Verona´s Bo-Gi-Bayron, uppf Charlotte Hamilton, äg Charlotte Hamilton & Stall André AB).

Ekipaget fanns bland annat med i Lindelunda Sportryttares vinnande lag på lag-SM i höstas och har ett NM-guld i bagaget.

De tre domarna hos Sydslätten var dock inte helt överens om vem som skulle få SIHS-gehänget – en av dem ville se Ronja Kardos som segrare med Nice One, men ekipaget fick nöja sig med andraplatsen med 74,77 procent. Strax bakom slutade Wilma Bornhager på 73,91 procent med Tackmann’s Hochgenuß.

Resultat SIHS kvalklass

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden