Sportnytt
10 mars 2021 10:24

ATG Riders League-finaler flyttas från Göteborg

VirusutbrottetDe nationella finalerna i ATG Riders League flyttas nu från Gothenburg Horse Show för att minimera riskerna för smittspridning av EHV-1 under världscupfinalerna.

ATG Riders League-finaler flyttas från Göteborg
Emma Emanuelsson och Chaploon toppar just nu poängligan i i Grand Prix-tabellen i ATG Riders League. Foto: Roland Thunholm

Finalerna i den populära hopptouren skulle ha varit öppna för totalt 44 nationella ekipage. Men efter det spanska utbrottet av det smittsamma EHV-1-viruset ökar försiktighetsåtgärderna runt världscupfinalerna i Göteborg. I förebyggande syfte flyttas därför de nationella finalerna för att minimera antalet hästar på plats.

– Självklart är det inget roligt beslut att ta, men i år måste vi göra allt vi kan för att minimera och förekomma alla risker vi ser. Efter den senaste utvecklingen vad gäller EHV-1-viruset så har behovet av att hålla avstånd och minimera antal kontakter ökat ytterligare. Vi är glada över att fortsatt kunna erbjuda spel på våra internationella klasser, och ser fram emot att arrangera finalerna i ATG Riders League 2022, säger Tomas Torgersen, tävlingsledare Gothenburg Horse Show i ett pressmeddelande.

Femte deltävlingen utgår

På grund av det tillfälliga tävlingsstoppet 8-28 mars har den femte deltävlingen i ATG Riders League i Borås utgått. Efter fyra genomföra deltävlingar står därmed klart att Emma Emanuelsson och Chaploon är det ekipage som toppar poängligan i Grand Prix-tabellen och därmed får en chans att starta i de internationella klasserna under Gothenburg Horse Show.

– Det känns väldigt bra att vi kan ge Emma Emanuelsson chansen att starta i Scandinavium. Det är viktigt för svensk ridsports utveckling att vi fortsätter erbjuda våra ekipage möjligheter att rida i internationell miljö trots detta svåra år, säger Tomas Torgersen vidare i pressmeddelandet.

Oklar finalplats

Hur och när finalerna i ATG Riders League Grand Prix och 135-touren kommer att genomföras är inte klart än. Olika lösningar kommer att diskuteras i närtid mellan Svenska Ridsportförbundet och ATG och förankras hos aktuella ryttare för att hitta bästa möjliga upplägg.

Här hittar du aktuella ställningar samt regler för ATG Riders League

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden