Nyheter
2 augusti 2020 08:39

Åtta man lyckades dra upp häst ur kärr

MankraftOmrådet kring kärret var så pass otillgängligt att räddningstjänsten inte kunde ta hjälp av maskiner. Bara mankraft återstod och slutligen lyckades åtta brandmän gemensamt få upp den 450 kilo tunga hästen som fastnat i gyttjan. Händelsen inträffade i Jämjö. Lyssna till radioinslaget i P4 Blekinge här.

Åtta man lyckades dra upp häst ur kärr
Hästen mår efter omständigheterna bra. Bilden har inget samband med artikeln. Arkivbild: Vigonira/Istock

Räddningstjänsten larmades under fredagskvällen till ett kärr i Jämjö i Blekinge. Där hade en häst fastnat i gyttja utan chans att komma loss. Men kärret bedömdes som så pass otillgängligt att räddningstjänsten inte kunde ta hjälp av maskiner. Det rapporterar P4 Blekinge.

Kvar fanns endast mankraft och med gemensamma krafter lyckades till slut åtta brandmän dra loss den 450 kilo tunga hästen ur kärret.
– Det var med mycket vilja och styrka som vi lyckades få loss hästen, säger Stefan Ericsson, insatsledare på räddningstjänsten i Karlskrona.

Lyssna till radioinslaget här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden