Sverige
2 september 2020 13:33

Auktionen SSHS blir digital

HopphästarÅrets upplaga av Swedish Select Horse Sales, SSHS, som de senaste åren har gått i samband med tävlingarna på Elmia, blir digital.

Auktionen SSHS blir digital
Four Roses (SWB) som såldes för 360 000 kronor plus moms vid auktionen 2019. Foto: Krister Lindh

Det är den rådande situationen med pandemin som gör att årets upplaga av Swedish Select Horse Sales hålls online. Detta berättas i ett pressmeddelande.

Auktionen håll den 23-26 oktober. ”Vi är mycket nöjda med årets urval av hästar och ser fram emot de nya möjligheter som en onlineauktion innebär för både köpare och säljare” säger Erik Jerneld från SSHS i pressmeddelandet.

Uttagningarna till årets auktion har redan genomförts och de utvalda hästarna kommer att presenteras med filmer och fotografier på SSHS hemsida ungefär en månad innan auktionen. Det handlar om filmer när hästarna löshoppar, men också på hästarna i skritt vid hand och löst i trav och galopp.

Röntgen har även kompletterats med bilder på rygg och nacke och alla hästar genomgår en klinikbesiktning.

Sedan tidigare är det också klart att SWB:s fölauktioner blir digitala i år.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden