Fälttävlan
5 maj 2018 20:41

Badminton: Price i ledning – häst avlivad på grund av skada mellan hinder

FyrstjärnigtI dag gick klassikern Badmintons terräng och Jonelle Price är i ledning. Under dagen avlivades en häst efter att ha drabbats av en skada mellan två hinder.

Badminton: Price i ledning – häst avlivad på grund av skada mellan hinder
Jonelle Price och Classic Moet i Badminton 2018. Arkivbild: Kit Houghton/FEI

Vid fyrstjärniga Badmintons terräng avlivades Alexander Braggs häst Redpath Ransom. Enligt Horse and Hound drabbades hästen av en svår ligamentskada i ett framben på en sträcka mellan två hinder. H&H rapporterar  vidare att en annan häst, Denis Mesples Oregon De La Vigne, fick föras i väg i hästambulans efter att ha stegrat sig och fallit över, men att den nu dessbättre återhämtar sig i stallet.

För många andra fick terrängen ett betydligt trevligare slut och 56 ekipage kom i mål efter den fyrstjärniga terrängen. Nya Zeelands Jonelle Price gjorde ett rejält uppsving från plats 21 och är nu i ledning med Classic Moet tack vare dagens snabbaste terräng där hon fick lilla 0,4 straff för tiden. De ligger på 28 straff och har därmed samma som tvåan och världsettan Oliver Townend med Ballghmor Class, men då Jonelle Price var något snabbare i terrängen är hon i ledning inför den avgörande banhoppningen.

Sveriges enda ekipage, Dag Albert och Mitras Eminem, var felfria på hinder i terrängen. Det var många ryttare som fick en skörd straff för tiden i terrängen och för Dag blev det 43,6 straff. Det innebär att ekipaget ligger på plats 47.

Resultat efter dressyr och terräng

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden