Sverige
17 juli 2018 08:41

Bank ger hästägare bidrag till staket

TorkanTvå banker går in och ger upp till 20 000 kronor i bidrag till djurägare som behöver stängsla in ny betesmark på grund av torkan.

Bank ger hästägare bidrag till staket
Torkan har gjort att det har varit en besvärlig sommar för många hästägare. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Ann-Sofie Hjärn

Det är djurägare kring Falkenberg och Varberg som kan ansöka om bidrag för stängsel för att öppna ny betesmarker. Detta rapporterar LandLantbruk.

Det är de fristående Sparbankerna i Falkenberg och Varberg som ger det här bidraget. Bakgrunden till bidraget är den gamla sparbankstanken att en del av vinsten delas ut till allmännyttiga ändamål.

För att få ta del av bidraget ska betesmarken ligga inom bankernas verksamhetsområde och att markerna får inte vara inhägnade sedan tidigare. Totalt har bankerna avsatt en halv miljon kronor vardera och varje djurägare kan få max 20 000 kronor.

På lite drygt ett dygn har Falkenbergs sparbank fått in åtta ansökning och Varbergs sparbank nio stycken och ansökningarna behandlas skyndsamt. De flesta ansökningar som har kommit in har gällt nötkreatur, får och häst.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden