Sverige
15 november 2021 06:20

Barfotahästar, clinics och uppvisningar i Friends

SIHS 2021Fördjupning inom ämnen som skor vs barfota samt rehab för hästar och en visning av ridsportens bredd. Det är bara några av sakerna som händer på mässområdet under Sweden International Show i Friends nästa vecka.

Barfotahästar, clinics och uppvisningar i Friends
Carl Hedin är en av de medverkande i programmet utanför tävlingsbanan vid årets hästfest i Friends Arena. Arkivbild: Roland Thunholm

I år är det premiär för Sweden International Horse Shows nya Mässarena. Den vetgirige hästentusiasten får möjlighet att både inspireras och lära sig nytt.

I ett pressmeddelande från arrangören berättas om föreläsningar av hopprofilen Lotta Björe och ryttaren Carl Hedin – den här gången på islandshäst.

Dessutom kommer ridsportens bredd att visas upp av utövare från bland annat voltige, sportkörning och working equitation. Dressyrryttaren Patrik Kittel håller en clinic för unga ryttare och H&M We Love Horses bjuder på en inblick i hästskötarnas spännande liv. Publiken får möjlighet att möta Alva Svensson och Lina Andersson som är skötare till H&M All In och H&M Indiana och höra hur deras vardag och tävling ser ut.

– Tillsammans med våra partners och deras profilryttare sitter vi på oerhört mycket kompetens och det vill vi passa på att dela med oss av till vår publik. Tanken är att hästpubliken ska kunna hänga hos oss hela dagarna och låta sig inspireras av våra duktiga ryttare, kuskar, veterinärer, hästskötare med flera, säger Christin Ericsson, Event Director för Sweden International Horse Show i pressmeddelandet.

Hela programmet för Mässarenan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden