Sportnytt
18 januari 2021 10:34

Beerbaum och Helgstrand i nytt samarbete

StorsatsningGlobal Equestrian Group heter det nya strategiska partnerskapet som träffats mellan Helgstrand Dressage, Waterland Private Equity och hoppryttaren Ludger Beerbaum. Samarbetet innebär över 150 anställda i fyra länder och en omsättning på över 60 miljoner euro.

Beerbaum och Helgstrand i nytt samarbete
Ludger Beerbaum och Andreas Helgstrand slår ihop sina företag och bildar det gemensamma bolaget Global Equestrian Group. Huvudägare är Waterland. Foto: Stefano Grasso/Helgstrand Dressage

Ludger Beerbaum Stables omfattar hoppstall, hingststation och den toppmoderna anläggningen Riesenbeck International Equestrian Center.

Helgstrand Dressage har i dag försäljnings- och träningsanläggningar i Danmark, Tyskland och USA.

Global Equestrian Group kommer också att omfatta bland annat Helgstrand Jewellery och nyligen inköpta Kingsland Equestrian, som tillverkar ridkläder och hästutrustning.

Siktar på global förstaplats

Helgstrand Dressages majoritetsägare, Waterland Private Equity, kommer att gå in i det nya partnerskapet som huvudägare.

– Jag är glad att samarbeta med Helgstrand Dressage och Waterland för att det skyndar på framstegen för våra företag, skapar en global marknadsledare inom hästsport och förverkligar potentialen genom att kombinera djup insikt i dressyr och hoppning. Jag ser fram emot att arbeta med mina nya partners och leda våra hoppaktiviteter så att vi kan fortsätta våra tillväxt- och expansionsplaner, säger Ludger Beerbaum, som har tävlat i OS sju gånger, vunnit OS-guld i hoppning fyra gånger och är grundaren av Ludger Beerbaum Stables.

Riesenbeck International Equestrian Center kommer att utökas och renoveras under våren så att faciliteterna bland annat erbjuder 300 permanenta stallplatser och fler utomhusbanor.
Global Equestrian Groupkommer också att utöka aktivitetens med fokus på försäljning, träning och avel.

”Perfekt kombination”

Andreas Helgstrand trycker på Ludger Beerbums goda renommé och anser att kombinationen med Helgstrand Dressage är en perfekt kombination.

– Vi ser fram emot att kombinera vår erfarenhet och sprida vår affärsverksamhet så att vi tillsammans täcker hoppning, dressyr och andra spännande ryttaraktiviteter på befintliga och nya marknader, säger Andreas Helgstrand.

Den globala hopphästmarknaden är betydligt större än dressyrmarknaden och Global Equestrian Group kommer att vända sig till en marknad som totalt överstiger 30 miljarder euro och bygger på partnerskapets starka globala position och oberoende varumärken för att utnyttja försäljningssynergier och expandera till nya geografiska områden.

– Vi är glada att stödja etableringen av en riktig marknadsledare inom hästsport genom att fortsätta att bidra med vår praktiska erfarenhet och riktade investeringar i Global Equestrian Group samt driva nya marknader och andra intressanta förvärvsmöjligheter i linje med vår strategi att påskynda tillväxten organiskt och genom förvärv, säger Kaspar Kristiansen, VD, Waterland Nordic.

Den dagliga ledningen av Ludger Beerbaum Stables och Helgstrand Dressage förblir oförändrad och ägarna kommer att investera i Global Equestrian Group tillsammans med Waterland.

Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden