Dressyr
15 september 2019 18:42

Belgisk VM-ryttare allvarligt skadad i ridolycka

OlyckaEn av Belgiens främsta dressyrryttare, med bland annat fyra VM på meritlistan, skadades allvarligt i en ridolycka nyligen och har legat nästan en vecka på sjukhus.

Belgisk VM-ryttare allvarligt skadad i ridolycka
Det blev sex dagar på sjukhus för dressyrryttaren. Arkvibild: Istock

Det är Jeroen Devroe som fick flera frakturer och en punkterad lunga när han trillade av en häst hemma i Nieuwrode, Belgien.

Olyckan hände den 4 september och ryttaren fördes direkt till sjukhus. Detta berättar Eurodressage.

Förutom den punkterade lungan bröt han tre revben – varje revben var av på två ställen.

Ryttaren fick intensivvård i två dygn och uppges ha haft svåra smärtor. Totalt vårdades han på sjukhus i sex dagar. 49-åringen ska nu ta det lugn i två månader.
– Jag har redan träningar igen men jag får inte rida på åtta veckor. Men jag tror att jag rida lite tidigare på de mest erfarna hästarna. Tiden får utvisa, säger Jeroen Devroe till Eurodressage.

Jeroen Devroe har ridit fyra VM, fyra världscupfinaler och fem EM för Belgien. Hans bästa häst på tävlingsbanorna för tillfället är 15-årige Eres DL som han red på VM både 2014 och 2018.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden