Dressyr
13 augusti 2021 06:20

Bella Roses pensionering skjuts upp

Framtida pensionärPå OS i Tokyo gav tyska Isabell Werth beskedet att det var sluttävlat för 17-åriga individuella OS-silvermedaljören i dressyr, Bella Rose. Nu har ryttaren ändrat sig.

Bella Roses pensionering skjuts upp
Bella Roses pensionering dröjer. Nu meddelar ryttaren vilken tävling som blir det 17-åriga stoets sista. Foto: Roland Thunholm

Det höjdes på en hel del ögonbryn när arrangörerna av anrika CDIO Aachen på torsdagen gick ut med att Bella Rose (sto f 2004 e Bellisimo M u Cedra II e Cacir x, uppfödare Heinrich
och Wilhelm Strunk, äg Madeleine Winter-Schulze) finns med i startfältet. Tävlingen blir dock absolut sista gången hon möter dressyreliten, skriver sajten Eurodressage.

Måhända är det en revanschlysten tyska som nu förbereder sig för reträtten från tävlingsbanorna.

– Det är klart, vi ställer upp en gång till på den internationella scenen för att visa en sista gång  vad vi kan göra på vår sista start, kommenter Werth enligt sajten.

Werth säger också att hon och hennes team känner sig skyldiga att på ett visst sätt ge allt för att ge tillbaka till de speciella folkmassorna vad som är möjligt och för detta passar tävlingarna i Aachen ypperligt.

Werth och hennes mångåriga hästägare Madeleine Winter-Schulze’s Bella Rose (by Belissimo M x Cacir AA) vann lagguld vid VM 2014, lag-guld och individuellt guld vid VM 2018, trippelguld vid EM 2019 och avslutade OS I Tokyo med ett lagguld och individuellt silver.

CDIO Aachen är den 10-19 september.

Arrangörens hemsida.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden