Blogg
14 februari 2017 07:48

Beridarbloggen: Tränar- och beridarliv de lux!

Beridarbloggaren ser till att maxa tränar- och beridarlivet och som vanligt är det full fart. Allt fån bombhot till träningar för hoppryttare har hunnits med sedan sist, varvat med turer på såväl skridskor som skidor.

I det förrförra inlägget skrev jag om Hästliv de lux och att omväxling och ordentlig utevistelse borde vara en självklarhet. Jag har varit uppe i Stockholm över helgen och verkligen fyllt dagarna med just omväxling och utevistelse. Vi får väl kalla det tränar-/beridarliv de lux!

Fast min långlediga helg började riktigt uselt. När jag efter en del stress kom till Linköpings Centralstation efter jobbet i torsdags visade det sig att mitt tåg var inställt. Bombhot mot tåg ställde till totalt trafikkaos och jag övervägde allvarligt att vända tillbaka till min bil och köra hela vägen, men efter många dagars jobb på raken var jag rätt sliten och kände mig inte jättelockad av den tanken. Det slutade med att jag hoppade på nästa Stockholmståg och fick åka på tvären i bistrovagnen.

Helgen fortsatte på ett betydligt bättre sätt. Fredagen och lördagen hade jag packat schema med träningar utspridda över olika anläggningar i Täby, Vaxholm och Åkersberga. Det blev träningar för så väl helt nya som ”gamla” elever, både dressyr- och hoppryttare på häst såväl som på ponny. Omväxling, som sagt! Dessutom har jag själv ridit unghästar, bland annat två pass på 3-åriga lilla Adeley som jag berättat om här tidigare. Hon går från klarhet till klarhet och sköter sig exemplariskt.

Både fredag och lördag blev det ridning på en annan ung flicka, som blivit alltför busig med sin matte och behövde styras upp lite. Verita är ett väldigt ambitiöst och känsligt sto, rolig att rida men inte helt okomplicerad. Jag tror att det kommer bli jättebra, men som med de flesta känsliga unghästar krävs lite tid.

 

Lördagskvällen rundade jag av med lite skridskoåkning, bra balansträning… Jag var faktiskt konståkare för en massa år sedan, innan hästarna tog över all tid och jag valde att fokusera 100% på favoritsporten. Senare på kvällen kom farfar på middag och jag bakade ananaspaj. Apropå att baka så var det väldigt nära att bli avramlingstårta på jobbet i veckan. Men på något vis lyckades jag slippa undan med sista mantaget!

Eftersom det där med utevistelse är viktigt (för jobbar man med hästar är man ju aldrig utomhus menar jag…heh) så fortsatte jag med vintersportandet på söndagsförmiddagen. Då tog jag med skidor och pjäxor och körde till närmaste skidbacke för ett par timmars åkande i strålande sol.

 
Livet på en pinne! Eller på två pinnar (läs brädor) förresten.

På söndagseftermiddagen hälsade jag på hos bästa mormor och morfar, åt lunch och visade filmer på några av hästarna jag rider. Dessutom fick jag tillbaka min saknade blåa hjälm som de varit schyssta och hämtat åt mig på Stockholm Ridsport. Den har varit nere på Samshield i Frankrike på lagning. Briljant att kunna få ett nytt innerskal i den efter att en snubblig liten pålle dängde den i en stenhård spansk ridbana. Ser fram emot att kunna börja växla mellan hjälmarna igen, det finns få saker som är så äckliga som att sätta på sig en svettig hjälm efter lunch!

Nu ser jag fram emot en ny arbetsvecka med mina kära kollegor i Linköping! Det ska trimmas och ridas ut och yogas och hoppas och trimmas lite till. Fullt ös!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden