Sverige
28 april 2023 16:51

Besvikelse hos SvRF inför Riksidrottsmötet

NationelltRiksidrottsstyrelsens förslag om trygghetsfrågor för idrottande barn och ungdomar blev en besvikelse för Svenska Ridsportförbundet. "Vi hade väntat oss mer och är helt klart besvikna," säger SvRF:s ordförande Ulf Brömster.

Besvikelse hos SvRF inför Riksidrottsmötet
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

 

Det är på sin webbplats som SvRF berättar om sin besvikelse om hur deras fem motioner till Riksidrottsstyrelsen inför Riksidrottsmötet har tagits emot.

Flera av motionerna handlar om trygghet och till skillnad mot de motioner rörande hållbarhet och ungas inflytande som föreslog att bifallas av Riksidrottsstyrelsen blev mottagandet av trygghetsförslagen ljumma.

RF:s regelverk hindrar oss från att agera när det som inte får hända ändå sker.
Ulf Brömster.

Riksidrottsstyrelsens förslag handlar bland annat om att tillsätta två utredningar, den ena ska analysera barnkonventionen och dess påverkan på idrottsrörelsen och den andra ska se över bestraffnings- och överklagandeärenden.

– Utifrån de diskussioner vi har haft hade vi väntat oss mer och är helt klart besvikna över att läsa detta. Det är positivt att det finns en vilja inom RF att arbeta med de här frågorna, men det går alldeles för långsamt. Vi har stärkt vårt eget regelverk, men RF:s regelverk hindrar oss från att agera när det som inte får hända ändå sker. Vi vill ha bättre verktyg här och nu, inte vänta två år till, säger Svenska Ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster på förbundets webbplats.

Stort engagemang

– Det finns ett enormt engagemang inom vårt förbund för de här frågorna och vi kommer att fortsätta att arbeta för att våra motioner ska bli verklighet. Vi vill se en samsyn och förstärkt regelverk inom idrotten vad gäller trygghetsfrågor där dessa motioner utgör ett viktigt steg på vägen samtidigt som en översyn genomförs. Att som specialidrottsförbund visa vårt engagemang och försöka påverka hela idrottsrörelsen i angelägna ämnen är viktigt, fortsätter han.

SvRF:s motioner samt RF:s yttrande:
11.13 Trygg idrott samt motionerna 15-24.pdf (rf.se)
11.5 Svenska Ridsportförbundet och Svenska Seglarförbundet – Förslag om hållbar utveckling.pdf
11.3 Svenska Ridsportförbundet – Förslag om ungas inkludering i idrottsrörelsens demokratiska process.pdf (rf.se)

Riksidrottsmötet hålls i slutet av maj.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden