Fälttävlan
12 juni 2018 12:11

”Betydande hjärnskada” konstaterat hos OS-ryttare

OlyckaOS-nian Jonty Evans är fortfarande i koma sedan olyckan förra helgen och tester har visat på en ”betydande hjärnskada”.

”Betydande hjärnskada” konstaterat hos OS-ryttare
Olyckan inträffade i England förra helgen. Arkivbild: Roland Thunholm

Irländaren Jonty Evans, nia på OS i Rio 2016, har fortfarande inte återfått medvetandet sedan olyckan i Tattersalls trestjärniga terräng. Irländska ridsportförbundet meddelar att de senaste dagarnas tester visar att Jonty Evans har drabbats av en ”betydande hjärnskada”, men att tillståndet likväl bedöms som stabilt . Ryttaren vårdas fortfarande av ett team specialiserat på neurologi på Beaumont Hospitals ”neuro intensive care unit”.

Tvåbarnspappan skapade stora rubriker på Irland 2017 då han lyckades köpa loss sin OS-häst Cooleys Rorkes Drift tack vare flera miljoner som samlades in via crowdfunding (se mer i filmen nedan). Det var just Cooleys Rorkes Drift, kallad Art, som Jonty Evans red vid olyckstillfället. Art klarade sig oskadd och är åter hemma på familjens gård, uppger Horse and Hound.

I intervjun nedan berättar Jonty om sin häst och kampen för att få behålla honom:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden