Sportnytt
5 juni 2018 09:59

Två irländska mästerskapsryttare på intensiven efter olyckor

SkadorDen irländska ridsporten har inom loppet av några få dagar drabbats av två olycksfall, ett vid tävling och ett i trafiken. De två drabbade ryttarna vårdas på sjukhus för skallskador.

Två irländska mästerskapsryttare på intensiven efter olyckor
Två irländska ryttare vårdas på sjukhus efter en ridolycka respektive en trafikolycka, Arkvibild: Istock

Fälttävlansryttaren Jonty Evans, nia på OS i Rio, skadades vid ett fall i brittiska Tattersalls CIC3* i helgen. Han låg tvåa med sin OS-häst Cooley Rorkes Drift och ekipaget föll på 19B i terrängen, uppger The Irish Feld.

Ryttaren rörde sig inte efter olyckan och helikopter kom till undsättning. Efter att ha flyttats vidare från ett första sjukhus till ett som är specialister på just skallskador vårdas han nu på ”Neuro Intensive Care Unit” på Beaumont Hospital. Hästen Cooley Rorkes Drift  uppges vara oskadd.

Singelolycka i Belgien

Den 25-åriga irländaren Jack Dodd, som har meriter upp till 1,60 och har hoppat flera internationella mästerskap som junior och young rider, skadades vid en singel-trafikolycka.

Olyckan inträffade i Belgien, där hoppryttaren startade upp sin egen verksamhet för mindre än ett år sedan. Jack Dodd fick utöver frakturer även skallskador och hålls nedsövd i koma. Hans tillstånd uppges vara icke livshotande, uppger bland annat The Irish Field.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden