Sverige
13 november 2021 06:20

Billdals Ridklubb satsar på utbildning om sexuella trakasserier

StällningstagandeGenom en utbildningssatsning tar nu Billdals Ridklubb ställning mot alla former av sexuella trakasserier inom sporten. "Vi vill verka för en normförändring inom ridsporten där maktmissbruk och tystnadskultur upphör och de utsatta tas på allvar", säger BRK:s ordförande Magdalena Rönström.

Billdals Ridklubb satsar på utbildning om sexuella trakasserier
Utbildningsmaterialet kommer att göras tillgängligt för alla föreningar som önskar det. Foto: Arkivbild

Frågan kring sexuella trakasserier och övergrepp inom ridsporten är mer aktuell än någonsin. Billdals Ridklubb tar nu ställning mot alla former av sexuella trakasserier inom sporten genom en utbildningssatsning riktad till både ridskoleelever och ryttare med privatägda hästar, barn och ungdomar liksom vuxna.

– Vi vill proaktivt skapa förutsättningar för att alla medlemmar i Billdals Ridklubb ska känna sig trygga. Detta gäller medlemmar såväl som medarbetare och tränare knutna till klubben, säger BRK:s ordförande Magdalena Rönström i ett pressmeddelande.

– Genom utbildning vill vi agera preventivt och kraftfullt verka för en normförändring inom ridsporten där maktmissbruk och tystnadskultur upphör och de utsatta tas på allvar, fortsätter hon.

Billdals Ridklubb uppmanar alla klubbmedlemmar att agera vid alla former av sexuella övergrepp och trakasserier. Till hjälp finns medarbetare och styrelse och klubben vill agera snabbt och med sekretess. Det skriver Billdals Ridklubb.

– Ridsporten är Sveriges tredje största ungdomsidrott, med 90 procent kvinnliga utövare.  Som en av de största ridklubbarna i Sverige vill vi ta vårt ansvar och göra allt i vår makt för att påverka framtiden i en positiv riktning. Varje individ ska kunna känna sig trygg inom sporten, betonar Magdalena Rönström

Satsningen lanseras i samband med elittävlingen Billdal Horse Show som pågår under helgen 11-14 november.

Den inleds med en föreläsning den 23 november i samarbete med RF-SISU Västra Götaland och kommer exempelvis att innefatta både ridskolans teoriundervisning och kommande enskilda föreläsningar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden