Hoppning
11 september 2023 10:33

Blågula placeringar i Spruce Meadows

InternationelltÄven om det blev ett bottennapp för det svenska laget i nationshoppningen i Spruce Meadows i helgen, så fanns det ett par blågula höjdpunkter - bland annat en fin insats i den avslutande Grand Prix-klassen och en topplacering i 1,60.

Blågula placeringar i Spruce Meadows
Evelina Tovek och Winnetou de la Hamente Z knep en fin placering i Spruce Meadows i helgen. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: Roland Thunholm

Förhoppningarna var höga efter förra årets seger i Nations Cup i anrika Spruce Meadows, men de svenska ryttarna fick inte riktigt till det denna gång. Efter att Angelie von Essen blivit utesluten med Alcapone de Carmille i laghoppningen kom ekipaget tillbaka i den avslutande Grand Prix-klassen, som reds under natten till måndagen, och levererade en felfri första runda.

Tolv av de 35 till start i 1,60-klassen, där Angelie var ensam svensk, tog sig till andra rundan. Väl där blev det tio fel för von Essen, som slutade som tia. Klassen vanns av Martin Fuchs och Leone Jei, som fick hoppa om om segern mot hemmaryttaren Tiffany FosterFigor.

Under fredagen var Evelina Tovek tvåa i en 1,60 med Winnetou de la Hamente Z efter två felfria omgångar – även den klassen vanns av Martin Fuchs, då i sadeln på Commissar Pezi. Fuchs och Tovek var de enda två ryttare som hade idel nollor i protokollet.

Showklassen Six Bar som reds på fredagskvällen toppades av SWB-valacken Albfuehren’s Maddox (SWB val f -11, e Cohiba-Maraton, äg Hofgut Albführen, uppf Liselotte Tillberg), med nyblivne Europamästaren Steve Guerdat i sadeln. Ekipaget tog hem segern på hinderhöjden 2,05.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden