Hoppning
10 september 2023 08:36

Svag insats av svenska laget i prestigehoppningen

InternationelltDe kom dit som titelförvarsvare men utmaningen blev för svår denna gång. Det svenska laget höll inte hela vägen när klassiska nationshoppningen reds i Spruce Meadows, Kanada, under natten mot söndag.

Svag insats av svenska laget i prestigehoppningen
Amanda Landeblad och For Killy lyckades bäst i det svenska laget. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

När klassen var färdighoppad stod det klart att Sverige, som vann den prestigefyllda nationshoppningen på samma plats förra året, skulle hamna sist denna gång.

Som så ofta i lagsammanhang på senare tid var det Amanda Landeblad och For Killy som stod för den starkaste svenska insatsen. Denna gång med 4 fel i första rundan. Fredrik Spetz och Flanagan slutade på 21 fel och Evelina Tovek/Winnetou de la Hamente Z fick 9 fel.

Angelie von Essen inte fullföljde med Alcapone de Carmille blev Sveriges totala resultat i första rundan 34 fel. Det svenska laget startade inte andra rundan.

Irlands Bertram Allen visade vägen till sitt lands seger genom två felfria rundor tillsammans med Pacino Amiro. Tyskland blev tvåa och hemmanationen Kanada tog hand om tredjeplatsen i det sju lag stora startfältet.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden