Dressyr
6 februari 2015 19:47

Blixt och dunder i Wellington

Det var inte bästa förutsättningar för ryttare och hästar i torsdagens femstjärniga Grand Prix i Wellington, USA. Ett åskvädret drog in på förmiddagen och klassen som skulle startat strax efter lunch blev en kvällsklass i strålkastarsken.

– Vi var här på tävlingsplatsen kvart i sju i morse för att rida hästarna, men då vräkte regnet ner och det åskade så det var helt omöjligt. När vi sedan gjorde ett nytt försök vid tio så hade de stängt banan på grund av vattnet, berättar Tinne Vilhelmson Silfvén på Lövstas hemsida.

När klassen väl skulle starta vid sex på kvällen så drog ett nytt regnväder in och ställde till det på nytt. Framridningen flyttades inomhus och det antogs att hela klassen skulle gå inomhus. Det kom så småningom igång utomhus och Caroline Darcourt fick 66,7 procent med Paridon Magi.

Tinne startade i ett blygsamt regn som  inte verkade störa Divertimento särskilt mycket.
– Vi gjorde en riktigt bra runda utan några egentliga misstag och han kändes ridbar och fin. Jag är supernöjd, säger Tinne om deras 70.78 procent på åttonde plats.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden