Blogg
3 augusti 2012 20:57

Fredag med action

Fredagen kom att handla om en massa annat än bara själva tävlingen - så är det ju så klart ofta, men på ett OS känns det som om det ligger massor av grejer precis under ytan, redo att poppa upp när man minst anar det.

Det började med frackfrågan. Undertecknad, som är en nyfiken jäkel, såg att Minna bytte frack när hon hoppat av Santana efter sin ritt igår och dök upp i mixed zone i en blå pingvindräkt (läs frack) istället för den svarta vi sett henne i alldeles nyss. Minna teg som muren på frågan, och det passerade rätt obemärkt. Men när vi såg Tinne göra samma sak idag, så tog jag tjuren vid hornen – why? Och Tinne svarade i alla fall. (Läs mer om vad hon sa HÄR.)
Rent personligen så gillar jag ryttarnas OS-tävlingskläder, tycker de ser snygga och moderna (!) ut. Men dressyrryttare är ett svårflörtat släkte, så där gick de fräsiga frackarna bet.


Tinne svidar om inför mötet med pressen.


Jag gillade Tinne och Antons program idag, det är en himla fin häst och nog den bästa Tinne haft.  Landslagsveterinär Jonas Tornell fanns på plats utanför arenan och kollade av hästarna efter ritterna.


Nästa blåsväder, av lite allvarligare art, var att frågan om Kittel och hans sätt att träna kom på tapeten igen efter bilder från en av banträningarna. Jag tänker inte ge mig in i någon diskussion på ämnet, men det är inte särskilt svårt att räkna ut vad den tyska tidningen vill uppnå med att dra upp debatten IGEN just nu.
I alla fall så var han en eftertraktad man i mixed zone.


Scandic verkade mest oberörd, och stod och solade sig i fotoblixtarna.


Medan husse Patrik fick svara på frågor, och mer frågor.


Frugan Lyndal tog med sig Scandic och gick till stallet.


Till trevligare saker, nu är hoppryttarna här och det med dunder och brak. Äntligen lite fart på stället! I kvällssolen testade de banan, med varierat resultat.


För svenskarna gick det bra, Matrix var het på gröten och tyckte nog allt att pilot-Lisen kunde släppa lite på bromsen.


Jag har aldrig påstått att jag är en fotograf, men ibland tar jag priset för hur kassa bilder jag kan få till. Nej, Casall slog inte på en tvärnit på hindret ovan. Och nej, han är inte stöpt i nerförsbacke eller enbent.


Klanen Fredricson var glada.


Ännu en eftertraktad man – många intervjuer blir det för en världsetta.

Hingstar Online

Just nu 127 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar