Sverige
20 november 2017 15:23

Blottare i stallet avslöjad av kamera

ÖvergreppHästarna vid ett stall i Stockholmsomsområdet har tidigare varit utsatta för övergrepp. Efter att hästägaren installerat en övervakningskamera har nu en man dömts för olaga intrång och brott mot djurskyddslagen.

Blottare i stallet avslöjad av kamera
Mannen nekade till brott men avslöjades av en skärmdump från mobilen (bilden har inget samband med texten). Foto: Roland Thunholm

ATL skriver om stallet norr om Stockholm där hästarna tidigare blivit utsatta för övergrepp. En hästägare installerade både larm och kamera till sitt stos box, och när larmet gick kunde hon följa vad som hände i boxen via mobilen. Vad hon fick se var en man som ställde sig på en hink i boxen, och med öppen gylf och sitt eget könsorgan ute rörde han vid stoets könsorgan.

Polis larmades och när patrullen kom till stallet fann de mannen gömd i ett hörn bakom ett täcke. Mannen erkände olaga intrång men förnekade anklagelserna om djurplågeri. Tack vare en skrämdump från hästägarens mobil blev han dock överbevisad och har nu dömts för olaga intrång och brott mot djurskyddslagen. Staffet är på totalt 5000 kronor i böter.

I mannens bil fann man hinkar med havre. I förhören svarade mannen att det var för att han ville locka till sig hästar med dem, men bara för att kunna klappa dem i hagen. Mannen nekar till andra övergrepp på hästar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 132 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-