Fälttävlan
7 oktober 2021 16:06

Blygsam start för Sverige i Nations Cup-finalen

InternationelltDenna vecka avgörs Nations Cup i fälttävlan med final i holländska Boekelo. Sverige toppar serien inför avgörandet, och har tre ryttare på plats - efter dressyren ligger laget på åttonde plats av de nio till start.

Blygsam start för Sverige i Nations Cup-finalen
Lina Forsberg och Kaizen är det ekipage med minst internationell erfarenhet i det svenska laget. På bilden är de på väg mot seger i tvåstjärnig klass på Strömsholm 2018. Foto: Roland Thunholm

Sverige har ställt upp med lag i tre av de fyra deltävlingar som arrangerats under året – en klart haltande serie på grund av coronapandemin. Sverige leder serien på 240 poäng, före Tyskland, Italien och Belgien som alla har 180 poäng – det är dessa fyra lag det kommer att handla om i avgörandet, resterande nationer är för långt bakom i poäng.

I finalen kommer totalt nio nationer till start med lag; Sverige, Tyskland, Italien, Storbritannien, Irland, Nederländerna, Belgien, Frankrike och USA.

– För laget är målet att få poäng så vi säkrar totalsegern, sedan har ryttarna lite olika saker att jobba på för framtiden, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff till Ridsportförbundet.

Åtta efter dressyren

De ryttare som försvarar de svenska färgerna är Christoffer Forsberg, nybliven EM-bronsmedaljör i lag, Lina Forsberg och Sandra Gustafsson. Även Niklas Lindbäck var uttagen till finalen, men valde att stanna hemma med sin Focus Filiocus.

– Hästen är i fin form men behöver lite mer galoppjobb innan en fyrstjärnig start, säger Fredrik Bergendorff.

De 33 lagryttarna red alla sin dressyr i CCIO4* under torsdagen, där Lina Forsberg var bästa svensk med Kaizen på 29,4 straff och en elfteplats. Christoffer Forsberg/Con Classic fick ihop 32,4 och för Sandra Gustafsson och Koordinat blev det 37,8 och plats 30.

Lagmässigt placerar det Sverige på åttonde plats efter dressyren av de nio till start – Storbritannien leder före USA och Tyskland. Tävlingen fortsätter med individuell dressyr i morgon fredag, innan terrängen rids på lördag. På söndag avgörs det hela med banhoppning.

Resultat lag
Resultat individuellt 

Preliminärt tidsprogram

Fredag 8 oktober
10.30 Dressyr del II (endast individuella ekipage, inga svenskar till start)

Lördag 9 oktober
09.00 Terräng

Söndag 10 oktober
09.00 Hästbesiktning
10.30 Hoppning
16.00 Prisutdelning

Arrangörens webb
Livesändning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden