Sverige
3 februari 2020 13:40

Bollerup sörjer: ”Vi känner oss förtvivlade”

SorgearbeteDagen efter dödsolyckan på Bollerup Naturbruksgymnasium har det hållits minnesstund och krisarbetet pågår i detta nu. "Det här är en kompis som man stått nära", säger rektorn på skolan. På skolans hemsida har det precis gått ut ett meddelande där skolan ber om att få sörja och minnas i stillhet.

Bollerup sörjer: ”Vi känner oss förtvivlade”
Den tragiska olyckan hände vid 18-tiden på söndagkvällen. Foto: iStock

Meddelandet på Bollerups hemsida i sin helhet:
”Under kvällen har en av våra elever varit med om en allvarlig olycka i samband med att hon skulle hämta en häst från en hage. Av anledningar som vi inte känner till har hon blivit omkullsprungen av en häst och skadats mycket allvarligt. Trots ett rådigt ingripande av kamrater och räddningstjänsten gick hennes liv inte att rädda. Våra tankar går till hennes anhöriga. All personal och elever är samlade på skolan. Vi önskar att ni respekterar att vi har sorg på skolan och att vi vill sörja och minnas i stillhet.”

Tidigare under dagen uttalade sig skolans rektor om den fruktansvärda tragedin i radio, där hon uttryckte den djupa känsla av förtvivlan som råder på skolan
– Det här är en kompis som man stått nära och man står varandra ännu närmre än vad man kanske gör på en annan skola. Här lever man tillsammans 24 timmar om dygnet, säger Lena Tjellander, rektor på Bollerups Naturbruksgymnasium till P4 Kristianstad.

Under kvällen och natten har man haft öppet i matsalen för att kunna ta hand om och prata med eleverna på skolan. På förmiddagen hölls även en minnesstund i skolans idrottssal.

Här kan du höra hela radiointervjun

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden