Sportnytt
15 oktober 2019 06:20

Boråsryttare belönades av stiftelse

UppmuntranTvå Boråsryttare fick stipendier när pengar ur Walter Kuusks stiftelse delades ut i helgen, en tidigare elitryttare som år tillbaka på högsta nivån, och en lovande Young rider. Dessutom fick deras ridklubb del av pengarna.

Boråsryttare belönades av stiftelse
Viktoria Carlerbäck och Zlatan. Arkivbild: Roland Thunholm

Den högsta stipendiesumman, 25 000 kronor, delades ut till åtta idrottare, och en av dessa var Viktoria Carlerbäck, som var med och red OS 2008 och nu gör come back på högsta internationella nivå inom fälttävlan.

10 000 kronor gick till en annan Boråsryttare, Greta Wårfors som är Young rider och tävlar fälttävlan och hoppning.

Dessutom fick deras klubb, Borås Fältrittklubb, 13 000 kronor. Motiveringen var att Borås Fältrittklubb är en stor förening med bred verksamhet. Stipendiet ska gå till inköp av pedagogiskt material för barn.

Walter Kuusks stiftelse grundades av Walter Kuusk (1938-2015), som kom till Sverige som krigsflykting från Estland. Han spelade fotboll i Borås AIK, åkte skidor, cyklade och sprang för IK Ymer och spelade golf för Borås GK. I sitt testamente lämnade han drygt tolv miljoner kronor som han ville skulle gå till en stiftelse med uppdrag att gynna Boråsidrotten.

Den första stipendieutdelningen ägde rum 2017 och det är avkastningen på kapitalet som delas ut. Summan kan variera.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden