Världen
30 december 2021 16:12

Böter för statlig stuterichef efter uppmärksammad träning av hingstar

BrottNu är rättegången mot den tyska stuterichefen som ledde en "icke hästvänlig" träning av unghingstar på tyska stuteriet i Warendorf klar.

Böter för statlig stuterichef efter uppmärksammad träning av hingstar
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Roland Thunholm

Det var i mitten av april som chefen, stallmästaren, på statligt drivna NRW Landgestüt Warendorf ledde en träning av två unga dressyrhingstar.

Flera personer som var närvarande samtidigt reagerade på hur hingstarna tränades och filmade vad som pågick. Dessa filmer spreds sedan digitalt. Enligt en representant för den tyska olympiska kommittén för ridsport, som har fått ta del av filmerna, handlade det om ”inte hästvänlig ridning”. Hingstarna ska ha tränats i en alltför kort form.

Både chefen och en annan person som var anställd som ryttare har valt att sluta sina anställningar frivilligt.

 

De båda har också åtalats för att ha använt ”en kontroversiell träningsmetod” vid det aktuella tillfället. Rättegången är nu avklarad de båda har fått böter. Detta berättar bland annat St Georg.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden