Hoppning
27 maj 2021 21:01

Bra start för svenskarna i GCL

GCL St TropezPeder Fredricson och Henrik von Eckermann är i St Tropez för att rida Global Champions Tour. På torsdagen inleddes lagtävlingen Global Champions League med sin första omgång, där de båda svenskarnas lag placerade sig högt.

Bra start för svenskarna i GCL
Peder Fredricson och H&M All In på väg mot en felfri runda i St Tropez på torsdagen. Foto: Global Champions Tour

Peder Fredricson rider för Valkenswaard United, och tillsammans med Edwina Tops-Alexander representerade han laget i den första rundan över 1,50-1,55-hinder på torsdagseftermiddagen. Både H&M All In och Edwinas Identity Vitseroel visade fin form och var felfria – en bedrift som placerade laget som tvåa inför fortsättningen på lördag.

Henrik von Eckermann startade för sitt Scandinavian Vikings, där lagkompisen James Wilson satte en nolla med Imagine de Muze i sin GCL-debut. För Henrik blev det sedan ett nedslag med 9-åriga Hera de Landetta, men laget ligger trots det på en fjärdeplats av de 16 till start inför avslutningen. Leder gör Shanghai Swans, efter snabba felfria ritter av Christian Ahlmann/Solid Gold Z och Max Kühner/Eic Caleo.

Resultat GCL omgång I

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden