Hoppning
4 mars 2021 18:58

Peders lag upp i ledning när GCL startade

GCLDet blev placeringar för alla tre svenskar på plats i Doha under den första tävlingsdagen i Global Champions Tour. Bäst lyckades Peder Fredricson som dessutom gick upp i ledning med sitt lag, Valkenswaard United.

Peders lag upp i ledning när GCL startade
Peder Fredricson och Hansson WL ingår i dagens segerlag. Foto: Stefano Grasso - Mario Grassia

I den inledande GCL-klassen, en tidshoppning på 150/155-hinder, blev det Kevin Staut och Visconti du Telman som avgick med segern. Felfria men inte lika snabba var Peder Fredricson och Hansson WL som slutade nia, liksom Evelina Tovek och Winnetou de la Hamente Z som gick in på en elfteplats.

Evelina Tovek Doha Foto Stefano Grasso
Evelina Tovek och Winnetou de la Hamente Z i torsdagens hoppning i Doha. Foto: Stefano Grasso/Mario Grassia

Peder Fredricsons lagkamrat i Valkenswaard United, Marcus Ehning och Stargold, slutade fyra och därmed gick laget upp i ledning efter den första laghoppningen.

Torsdagen inleddes med en 1,45-hoppning där Henrik von Eckermann och La Carlota red hem en fjärdeplats. Eckermann startade sedan inte i lagklassen.

15 lag deltog i den första lagklassen i Doha, och resultaten från torsdagen avgör startordningen i den andra rundan på söndag.

På lördag avgörs Grand Prix-klassen.

Startlistor och resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden