Hoppning
27 januari 2021 06:25

Tre svenskar i Global Champions League

StjärntättI den sjätte upplagan av Global Champions League, lagtävlingen som arrangeras runt om i världen, finns tre svenska ryttare med och fajtas om de stora prispengarna. Alla tre planerar att vara på plats när ligan drar igång i Doha i mars.

Tre svenskar i Global Champions League
Evelina Tovek, här med Dalila de la Pomme i Doha 2019, är en av tre svenskar i GCL. Foto: Stefano Grasso/GCL

Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Evelina Tovek är de tre svenska ryttarna som finns med i laguppställningarna för Global Champions League som presenterades under tisdagen.

Peder Fredricson är kvar i Valkenswaard United, tillsammans med stjärnor som Marcus Ehning, Bertram Allen, Edwina Tops-Alexander och Alberto Zorzi. I laget finns även U25-ryttaren Gilles Thomas.

Evelina Tovek och Henrik von Eckermann rider fortsatt för Scandinavian Vikings, och har sällskap av Geir Gulliksen, Frank Schuttert, James Wilson och U25-ryttaren Teddy Vlock.

Starten går i Doha – Stockholm med i kalendern

De tre svenska ryttarna berättar för Ridsport att de planerar att rida säsongsstarten i Doha, Qatar, den 4-6 mars – om coronaläget tillåter. Vilka fler tävlingar det blir efter det är ännu oklart.
– Det beror helt på hur det är med hästarna och vad som händer med OS, det är många frågetecken. Vi tar en tävling i taget, den första blir i Doha och sedan får vi se, säger Henrik von Eckermann.

16 deltävlingar finns med i GCL-kalendern 2021, där Stockholm står uppsatt den 18-20 juni. Säsongen avslutas som vanligt med final i Prag i november.

Samtliga deltagande lag i Global Champions League 2021
Deltävlingar 2021

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden