Hoppning
30 augusti 2018 12:04

Felfri uppladdning inför nationshoppningen

GijonFyra svenskar red felfritt och tre fick pris i 1.50-hoppningen när tävlingarna i spanska Gijon inleddes på onsdagen. En bra uppladdning inför fredagens Nations Cup. ”Det känns jättebra inför laghoppningen”, förklarar AnnCatrin ”Ancan” Carlsson.

Felfri uppladdning inför nationshoppningen
Linda Heed och Jarvis Van D Abelendreef inleder för Sverige i morgon vid Nations Cup-hoppningen i spanska Gijon. (Arkivbild) Foto: Roland Thunholm

De femstjärniga tävlingarna i Gijon har lockat många bra ryttare, trots konkurrens från Bryssel Masters som också avgörs den här helgen. Stora prispengar och Nations Cup-hoppningen är en anledning.

När tävlingarna inleddes på onsdagen med bland annat en 1.50-hoppning höll sig svenskarna väl framme. De fyra som startade var alla felfria i båda faserna. Bäst placerad blev Angelie von Essen och Cochella (sto f-05 e Cartani 4-Lord, äg Remier Detlef) med en tid som räckte till en sjätteplats. Jacob Hellström med Jus d’Orange Van’T Bisthof (val f-09 e Chopin van het Moleneind-Conello, äg Marcel Rombouts) kom på tionde plats och även Erica Swartz med Jovita (sto f-09 e Carabas V/D Wateringhoeve-Jokinal de Bornival, äg Erica Swartz) fick prispengar.

Dubbelt felfri, men lite för långsam, var Marcus Westergren och Calmere (SWB, val f-09 e Callahan VDL-Quincy, uppf B.L. Wester, äg MW Collection).

”Jättebra lag på plats”

Marcus och Erica kommer att rida i det svenska Nations Cup-laget i morgon, och valde därför att inte rida för mycket mot klockan i inledningsklassen.

– Det är väldigt starka lag på plats men vi har också ett jättebra lag som det ska bli väldigt roligt att få följa i morgon, berättar lagledare AnnCatrin ”Ancan” Carlsson, som tyvärr får följa ryttarna hemifrån den här gången. Biträdande lagledare är i stället James Davenport som finns på plats tillsammans med sambon Angelie von Essen, som har fått en personlig inbjudan till Gijon.

– Vi är väldigt tacksamma för att få ha sex ryttare på plats. Det är inte alltid så lätt att komma in på femstjärniga tävlingar, fortsätter Ancan.

Laget togs ut redan innan avfärd till Spanien. Och med den inledningen som ryttarna gjort fanns det ingen anledning att ändra på uppställningen.

Ridsport
Marcus Westergren har varit utanför den svenska landslagstruppen under ett antal år, men är nu tillbaka med Calmere och ingår i Sveriges NC-lag i Gijon. (arkivbild) Foto: Roland Thunholm

Tre debutanter

Linda Heed inleder med Jarvis Van D Abelendreef (val f-09 e Nabab de Reve-Heartbreaker, äg Jan Bohlin/Stall Heed). Sedan är det Marcus Westergren/Calmeres tur medan Erica Swartz/Jovita rider som tredjeryttare. Ankare i laget blir Irma Karlsson och Chacconu (val f-08 e Chacco-Blue-Perhaps van het Molenvondel, äg Irmelin AB).

Både Irma och Linda laddade planenligt med att värma upp inför fredagen i en 1.40-hoppning på onsdagen, där båda var felfria på hinder.

– Vi har tre hästar som debuterar Nations Cup, bara Jovita har gått tidigare, men det ser väldigt bra ut och ska bli mycket spännande att följa, avslutar Ancan förhoppningsfullt.

Gijons Nations Cup-tävling ingår inte i någon serie i år, utan är en fristående laghoppning. Det har dock ridits Nations Cup-hoppningar i Gijon under många år, och tävlingen har hög status. Tio lag kommer till start och de åtta bästa går vidare till andra omgången.

Sverige går ut som sjätte lag. Övriga till start är Frankrike, Storbritannien, Portugal, Spanien, Nederländerna, Italien, Irland, Tyskland och Belgien.

Här hittar du resultat från Gijon

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden