Hoppning
17 juni 2018 13:30

Följ Sverige i Nations Cup – Sverige tappade i andra rundan

InternationelltNations Cup med ett svenskt lag till start i polska Sopot blev ingen svensk fullträff. Sverige låg tvåa inför andra rundan men tappade sedan och slutade fyra.

Följ Sverige i Nations Cup – Sverige tappade i andra rundan
Irma Karlsson och Ida van de Bisschop. ArkivFoto: Roland Thunholm

Uppdatering 17.05: När Fredrik Jönsson gick in på banan skulle han vara tvungen att nolla för att Sverige skulle få en pallplats. Det kom dock ett nedslag tidigt i banan och Sverige slutade delad fyra tillsammans med Polen. Belgien vann utan att behöva låta sin sistaryttare rida andra rundan.

Uppdatering 16.50: Evelina Toveks Mill´s Sheridan såg lite mattare ut än i första rundan och fick först ett grovt tramp i vattnet. På sista linjen missbedömdes distansen och det blev ytterligare nedslag, totalt 12 fel för Evelina Tovek. Detta gjorde att Sverige rasade till femte plats.

Uppdatering 16.25: Irma Karlsson och Ida vd Bisschop såg ut att ha tappat skärpan lite efter första rundan och slutade på 12 fel. Sverige är delad tvåa när två ryttare i varje lag har gjort sin andra runda.

Uppdatering 16.05: Henrik von Eckermann såg revanschsugen ut när han red in med Newton Abbot. Det såg länge ut som om det skulle bli en säker nolla, men det blev ett lite snopet nedslag  på sista linjens tvåkombination och 4 fel för Sverige. Det räcker ändå till ledning när första ryttaren i varje lag har gjort sin andra runda då Belgiens Olivier Philippaerts fick 8 fel.

Uppdatering 15.20. Fredrik Jönsson och Cold Play höll en stark, spänstig hoppning genom banan, men över en lång oxer i sista halvan av banan räckte hästen inte riktigt över och det blev ett nedslag. Det innebär att Sverige slutar på 4 fel i första rundan. Det räcker till en andraplats hittills, Belgien leder på 1 fel inför andra rundan. Trea är Frankrike med 8 fel.

Andra rundan börjar ungefär 15.45.

Uppdatering 15.00: Belgien imponerade genom Jerome Guery som satte lagets andra nolla tillsammans med Garfield de Tiji des Templiers. Evelina Tovek lotsade en Mill´s Sheridan som verkligen gav allt runt banan. Det smällde till lite när ekipaget hoppade sista hindret, men det var aldrig nära något nedslag – ytterligare en nolla till Sverige.

När tredje ryttaren i varje lag har gjort sin första runda leder Sverige och Belgien, båda lagen har möjlighet att sluta på 0 fel i första rundan.

Uppdatering 14.40: Irma Karlsson och Ida vd Bisschop stod för en utmärkt runda där det 10-åriga stoet inte satte en hov fel och var väl med sin ryttaren hela tiden. Det blev en säker och välbehövlig nolla för Sverige. När två ryttare har ridit för varje lag har Sverige och Belgien varsin nolla.

Uppdatering 14.20: Henrik von Eckermann och Newton Abbot bjöd på kraftfull hoppning i ditt soligt och varmt Sopot. Det blev dock ett tramp i vattengraven och sedan ett nedslag på räcket som avslutade trekombinationen där Newton Abbot var i ganska ordentligt med ett bakben. När första ryttaren i varje lag har ridit är det enbart Belgien som har en nolla i protokollet.

Nations Cup startar klockan 14 och Sverige startar som nummer 7 av de åtta deltagande lagen. Det är Sveriges andra start i serien den här säsongen.

Det svenska laget består av:
Henrik von Eckermann/Newton Abbot.
Irma Karlsson/Ida vd Bisschop
Evelina Tovek/Mill´s Sheridan
Fredrik Jönsson/Cold Play

Henrik von Eckermann har visat god form under meetinget och vann fredagens Grand Prix.

Online-resultat

Deltagande lag

FEI-tv, betalkanal

Banskiss

Totalställning, Nations Cup

Kort om

Nations Cup i hoppning

  • Under 2018 hoppar Sverige i division 1, som är den högsta Nations Cup-serien.
  • Antalet lag i europeiska division I har utökats från åtta till tio: Sverige, Nederländerna, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, Spanien, Schweiz samt förra årets division 2-toppar Belgien och Storbritannien.
  • Lagen i Europas division 1 får hoppa fem tävlingar var och poäng från samtliga fem räknas in i tabellen.
  • Sveriges tävlingar: Samorin 26-29 april, Sopot 14-17 juni, Rotterdam 21-24 juni, Falsterbo 12-15 juli och Hickstead 26-29 juli.
  • De flesta omgångarna 2018 går på söndagar och så även i Falsterbo där Nations Cup har bytt plats med Falsterbo Grand Prix.
  • Serien avslutas med världsfinalen i Barcelona första helgen i oktober där slutsegern står på spel.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden