Körning
22 september 2022 19:35

Bra start på Fredrik Perssons VM

VM i körningEfter att fälttävlanshästarna lämnat VM-arenan i italienska Pratoni del Vivaro är det direkt dags för nästa mästerskap - idag inleddes VM i sportkörning. Sverige har fyrspannskusken Fredrik Persson på plats, och han inledde starkt den första dressyrdagen.

Bra start på Fredrik Perssons VM
Fredrik Persson fick en fin start på sitt VM. Foto: Karolina Swärdh

19 kuskar körde sin VM-dressyr under torsdagen, 18 återstår i morgon fredag. Men oavsett hur det ser ut efter att alla kört det första momentet så var Fredrik Persson nöjd med sin egen prestation – 49,98 straffpoäng och en fjärdeplats med sitt spann, bestående av Fasco, Hertog Jan, Judson och Kermit.

– De har kommit samman så bra, lite att förbättra finns det men de gjorde det väldigt bra för var de är idag, säger Fredrik Persson, som hade som mål att komma under 50 straff, till Ridsportförbundet.

Fredagen blir en tävlingsfri dag för svensken och hans relativt orutinerade spann.
– Det är bra att de får lite extra vila, jag hade önskat att få köra torsdag eftermiddag så där hade vi lite tur. I morgon fokuserar vi på maraton.

Han beskriver maratonbanan som väldigt krävande.
– Åtta långa och krävande hinder, samtidigt som det är kuperat. Men hindren passar oss, det är tekniskt, tungt och det är tufft, säger Fredrik Persson i intervjun.

Amerikanen Chester Weber, som tog silver på VM 2018, leder efter den första dressyrdagen med sina 41,52 straffpoäng.

Resultat
ClipMyHorse sänder mästerskapet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden