Dressyr
28 februari 2019 11:05

Brand i stort dressyrstall – hästar döda

BrandDressyrfamiljen Rothenbergers anläggning har drabbats av en stor brand. Flera hästar har dött och en familjemedlem har förts till sjukhus.

Brand i stort dressyrstall – hästar döda
Sönke Rothenberger och Cosmo på OS 2016. Arkivbild: Roland Thunholm

Branden hos den tyska dressyrfamiljen Rothenberger, vars son Sönke bland annat tog EM-silver med Cosmo i Göteborg 2017, bröt ut tidigt på torsdagsmorgonen, uppger St Georg.

Flera hästar ska ha dött i lågorna. Uppgifterna på torsdagsförmiddagen gör gällande att minst  fyra hästar har dött. Familjen skriver själva på sin site att Sönke fick ut Cosmo och att dottern Sanneke nu är på sjukhus.

”Det står redan klart att vi har förlorat en stor del av vårt livsverk: Vårt ridhus, vårt stall, flera unga hästar och pensionärer. Sönke och Sanneke uppmärksammades på elden för att vår hund slog larm. Sönke kunde ta in Cosmo till familjen Krause och räddade även Goldi, flera andra hästar skadades. Sanneke ligger med rökförgiftning på sjukhus för observation, men hon mår bra”, skriver familjen i sitt första uttalande.

På Gestut Erlenhof bor dressyrfamiljen Rothenberger som består av Sven, Gonnelien, Sönke, Semmieke and Sanneke. Alla är internationellt meriterade dressyrryttare  och  såväl föräldrarna som Sönke har lagmedaljer från OS.

Föräldrarna befann sig på tävling i Lier med yngsta dottern Semmieke. De for genast hem då de nåddes av beskedet om branden och skriver vidare att de återkommer med information när de vet mer om situationen.

Ridsport har tidigare besökt familjens anläggning – läs reportaget här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden