Sverige
10 januari 2019 15:41

Branddrabbade stallet under bevakning – oro på ridskolan

BrandenDet stall som förra veckan eldhärjades står under bevakning. Ridskolechefen vittnar om en tuff vecka och flera hästar är fortfarande skärrade.

Branddrabbade stallet under bevakning – oro på ridskolan
Branden misstänks vara anlagd. Arkivbild: Bildfokus/Istock

Det var under natten till fredagen som ett stall på Hageby Ridklubb brann och runt 20 hästar evakuerades. En man anhölls misstänkt för att ha anlagt branden, men han släpptes under måndagen. Misstanke kvarstår dock.
”Ja han är fortsatt misstänkt och är inte avskriven i utredningen, men det fanns inte anhållningsskäl, därför släpptes han”, säger Leif Hermansson, chef för grova brott i Norrköping, till SVT Nyheter Öst.

Ridskolechef Lotta Johnsson berättar för SVT om oro då den misstänkta är på fri fot och SVT berättar vidare att klubben är under bevakning.
”Med anledning av branden härom natten har vi ökad bevakning av ridskolan och andra objekt som kommunen har i området”, säger Rickard Tjernström, säkerhetschef, Norrköpings kommun.

P4 Östergötland rapporterar vidare att flera hästar är skärrade efter branden och Lotta Johnsson berättar för kanalen att det har varit en kaotisk vecka. Hästarna finns just nu fördelade i fyra olika stall och Lotta Johansson vet ännu inte när stallet kan vara i så pass bra skick att hästarna kan flytta hem igen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-