Dressyr, Hoppning
22 juli 18:08

Britternas VM-lag i hoppning och dressyr klara

VM i HerningDet blir både ungt och erfaret när Storbritannien nu har offentliggjort sina ryttare i hoppning och dressyr till VM i Herning.

Britternas VM-lag i hoppning och dressyr klara
Ben Maher på Explosion W och Charlotte Dujardin med Imhotep är två av de brittiska VM-ekipagen. Foto: FEI/Disgishots

Guldmedaljören från OS i Tokyo, Ben Maher, får anses vara lagankaret i det brittiska hopplaget som är uttaget till VM i Herning. Han kommer dessutom med guldhästen Explosion W, med Faltic HB som reservhäst.

Inte helt otippat får 22-årige Harry Charles en lagplats, med Romeo som förstahäst och svenskägda Casquo Blue, ägd av Stall Zet, som reserv.

I det brittiska hopplaget ingår också Scott Brash med Hello Jefferson, samt ytterligare en ung ryttare, Joseph Stockdale, 22, med Equine America Cacharel.

Medföljande reserv blir John Whitaker och Equine America Unick du Francport.
Detta enligt British Showjumping.

Samtidigt har British Dressage presenterat dressyrlaget till VM. Richard Davison finns med bland de utvalda med Bubbling, liksom Gareth Hughes med i första hand Briolinca, och med Sintano Van Hof Olympia som reservhäst.

Charlotte Dujardin är uttagen tillsammans med Imhotep, och Charlotte Fry deltar med Glamourdale, med Everdale som reservhäst.

På den brittiska dressyrens reservlista finns Laura Tomlinson och Susan Pape.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden