Dressyr, Hoppning
23 april 2022 20:15

Svenska framgångar i tyska Hagen

InternationelltDet blev fina svenska placeringar både i hoppningen och dressyren i Hagens fyrstjärniga meeting på lördagen.

Svenska framgångar i tyska Hagen
Irma Karlsson. Foto: Roland Thunholm

I lördagens 1,50-klass på blev det svenskt på tredje plats genom Irma Karlsson/Chacconu (OLDB val f 2008 e Chacco Blue-Perhaps van het Molenvondel, uppf Gestüt Lewitz, äg Irmelin AB).

Klassen hade över 60 startande och det svenska ekipaget var ett av fyra som dubbelnollade. Tiden i omhoppningen var ungefär två och en halv sekund långsammare än segrande brittens Robert Whitaker/Evert.

På fredagens kväll vann Henrik von Eckermann en hoppklass.

I dressyrens Grand Prix Special fortsatte de tre medlemmarna i den svenska spetstruppen att leverera, precis som i torsdags.

 

Bäst gick det för Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD (OLD hingst f 2007 e Danone I-Welt Hit II, uppf Olaf Bahls, äg Dressurpferde Leistungszentrum & Therese Nilshagen) som blev trea med 76,498 procent.

Patrik Kittel var närmast efter Nilshagen med 10-årige Touchdown efter att ha fått 75,362 procent medan Juliette Ramel/Buriel K.H var femma med 74,872 procent.

Precis som i torsdagens Grand Prix gick segern till Tysklands Isabell Werth och DSP Quantas.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden