Dressyr
21 april 2022 15:16

Spetstruppen levererade i Hagen

InternationelltTävlingarna i tyska Hagen samlar flera av världens toppryttare denna vecka, då det arrangeras upp till fyrstjärnig dressyr utomhus. Tre av de fyra ryttarna i den svenska spetstruppen är på plats, och de höll sig väl framme i torsdagens Grand Prix.

Spetstruppen levererade i Hagen
Juliette Ramel var bästa svensk med Buriel K.H. i torsdagens Grand Prix. Bilden är tagen vid en tidigare tävling. Foto: Roland Thunholm

Hagen bjöd på strålande sol när många ekipage gjorde sin första internationella utomhusstart för året. Klassen, en fyrstjärnig Grand Prix med 24 ekipage, toppades inte helt oväntat av hemmahoppet Isabell Werth på 12-årige hingsten DSP Quantas. De var ensamma att nå över 77 procent.

Där bakom parkerade sig den svenska spetstruppen – bäst var sista startande Juliette Ramel med rutinerade Buriel K.H., som hunnit bli 16 år. Valacken, som gått flera OS, VM och EM, har inte de mest spektakulära gångarterna men briljerar med strålande övergångar, främst mellan piaff och passage. Domarna gav flera nior för dessa, och tillsammans med bland annat fina byten i vartannat och piruetter, slutade ekipaget på andra plats med 76,26 procent.

Där bakom var Therese Nilshagen fyra med sin kämpe Dante Weltino OLD, som nu gjorde sin första internationella start sedan Sweden International Horse Show i november. Ekipaget belönades med 75,65 procent efter en ritt som innehöll mäktiga galoppökningar och fina byten i vartannat.

Patrik Kittel var endast en poäng bakom Nilshagen med blott 10-årige Touchdown. Valacken var energisk och blandade nior med sexor i protokollet – han saknar ännu lite styrka i övergångarna men visade upp ett fint travprogram.

De 15 bästa från dagens Grand Prix går nu vidare till lördagens Grand Prix Special.

Resultat CDI4* Grand Prix

I den trestjärniga touren har Malin Wahlkamp-Nilsson hållit sig väl framme med EM-hästen Moegelbjergs Romeo – ekipaget var placerade som sexa i onsdagens Grand Prix och idag blev det en fjärdeplats i Grand Prix Special.

Samtliga resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden