Dressyr
2 mars 2022 13:43

Rejäl skjuts för Patrik Kittel på världsrankningen

VärldstoppenEfter framgångarna med Touchdown har Patrik Kittel klättrat snabbt mot världstoppen. Den senaste rankningen visar på ett rejält kliv uppåt.

Rejäl skjuts för Patrik Kittel på världsrankningen
Patrik Kittel och Touchdown tog hem GP-segern och blev kürtvåa i Doha i mars 2022. Foto: Al Shaqab

När februari månads resultat räknats in står det klart att Patrik Kittel och Touchdown har farit iväg som en raket på världsrankningen. Senast i november förra året slog ekipaget sig in bland topp-100 och nu nosar de på topp-10.

Framgångarna i Doha förra helgen gjorde sitt till med en seger i GP-klassen och en andraplats i küren. Det har nu skickat upp duon från plats 70 till plats 12 på världsrankningen, vilket även placerar Patrik Kittel som världens just nu bästa svensk i dressyr.

Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD, som tidigare höll den svenska fanan högst på plats 11, intar nu plats 13 precis bakom Kittel. Tredje bästa svensk är Juliette Ramel med Buriel K.H. som ryggat från plats 13 till 16.

Världstoppen i sig är stabil med Jessica von Bredow-Werndl och TSF Dalera BB högst upp. Tvåa ligger Charlotte Dujardin och Gio, som nyligen avslutade sin karriär ihop. Gio har nu flyttat permanent till nya ryttaren Annabella Pidgley. Trea är superdanskan Cathrine Dufour med kronprinsen Bohemian.

FEI Dressage World Ranking – se hela listan här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden