Hoppning
23 april 2022 07:41

Henrik von Eckermanns segertåg tuffar vidare

InternationelltFör tredje helgen i rad vinner världstvåan Henrik von Eckermann en stor, internationell klass. Den här gången handlar det om en fyrstjärnig 1,60-hoppning i tyska Hagen.

Henrik von Eckermanns segertåg tuffar vidare
Henrik von Eckermann och Glamour Girl. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Förra helgen vann Henrik von Eckermann och OS-guldhästen King Edward Grand Prix-hoppningen i franska  St Tropez  Helgen dessförinnan vann han en 1,50-hoppning på samma plats med med Glamour Girl.

Den svenska världstvåans segertåg fortsätter. På fredagens kväll vann han återigen en svår klass, denna gång en fyrstjärnig 1,60-hoppning med 46 startande i tyska Hagen. Det var återigen Glamour Girl (KWPN sto f 2011 e VDL Zirocco Blue-Caletto I, uppf Stuteri Gaesbeek, äg Portfolio Horses) som var segerhäst.

De tolv bästa efter första rundan gick vidare till winning round. Där satte det svenska ekipaget sin andra felfria runda i klassen och hade drygt tre tiondelar av en sekund tillgodo på tvåan.

Segern gav drygt 130 000 kronor i prispengar.

Tävlingarna fortsätter med en 1,50-hoppning på lördag och en 1,60-hoppning Grand Prix på söndag.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden