Hoppning
12 april 2022 14:25

Henrik von Eckermann 1,50-segrare i Frankrike

FrankrikeHenrik von Eckermann tog ännu en seger med speedhästen Glamour Girl i helgens Grand Prix i franska Grimaud. Även Malin Baryard Johnsson tog en topplacering.

Henrik von Eckermann 1,50-segrare i Frankrike
Henrik von Eckermann och Glamour Girl på väg mot seger i Stockholm (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Hubside Jumping i franska Grimaud har präglats av snabba fransmän hela helgen, men i den sista trestjärniga 1,50-klassen blev det svenskt i topp. Klassen bjöd på 51 startande med 12 till omhoppning och där var Henrik von Eckermann med Glamour Girl allra snabbast. Ekipaget gick i mål på tiden 33,94 sekunder före tvåan, supersnabba fransmannen Julien Epaillard på hästen Caracole de la Roque, som red in på 34,59 sekunder.

Trea blev schweizaren Bryan Balsiger, som är på banan igen efter den tragiska olyckan med OS-hästen Twentytwo des Bisches i Paris. I klassen red han Dubai du Bois Pinchet. Malin Baryard Johnsson blev femma med H&M Indiana på tiden 35,43 sekunder. Hon har även gjort väldigt fina rundor i 1,45 och 1,50 med SWB-valacken Harley Davidson, något som bådar gott för framtiden.

Resultat 1,50-klassen.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden