Ridsport Play
20 april 2022 11:00

Kolla klippet: Bästa omhoppningen någonsin med King Edward

Vinnande rundaVärldstvåan Henrik von Eckermann har inte varit riktigt nöjd med sin ridning i omhoppningarna där han har blivit snuvad på konfekten vid några tillfällen. Men i helgen satt det som en smäck när han red hem GP-segern i franska Grimaud. "Det var den bästa omhoppningen jag har haft med honom!" utbrast han efteråt. Se den supersnabba rundan här.

Kolla klippet: Bästa omhoppningen någonsin med King Edward
Henrik von Eckermann och King Edward i Paris. Foto: Christophe Tanière

Framgångarna står som spön i backen för Henrik von Eckermann som är världstvåa med aptit på toppositionen. Men han har inte kommit så långt genom att vara nöjd, tvärtom är det en ryttare som är ganska hård mot sig själv. Speciellt när han inte tycker att han gör sin världsunika guldhäst King Edward rättvisa.

Sekundstriden mellan Ludger Beerbaum och Henrik von Eckermann på King Edward i Doha i mars, där Beerbaum blev den som drog det längsta strået och säkrade guldbiljetten till superfinalen i Global Champions Tour framför näsan på Henrik är ett exempel. Vid franska Saut Hermès var Henrik von Eckermann och King Edward en halv sekund efter Kevin Staut i den stora GP-klassen och även här bannade Henrik sig själv efteråt.

Effektivt och snabbt

Efter det har ekipaget fortsatt rada upp segrar och topplaceringar men i helgen var det något speciellt när de red in som segrare i GP-klassen vid Hubside Jumping i franska Grimuad. Äntligen stämde allt på ett sätt som det aldrig har gjort förut.

– Det var extra kul att få stå där med King Edward idag. Vi har haft lite bekymmer i omhoppningarna och inte riktigt fått till det tidigare. Det är så kul att se att det verkligen fungerar efter att vi ändrat på några småsaker i min ridning, sa Henrik von Eckermann till Svenska Ridsportförbundet efter klassen.

– Självklart är jag glad att jag vann – men det bästa var ändå känslan, det var den bästa omhoppningen jag har haft med honom! Det var kontrollerat men ändå effektivt och snabbt.

”En seger är det vi alltid strävar efter men det senaste har jag gjort små misstag i omhoppningarna. Igår gick allt som planerat vilket gjorde mig extremt lycklig och stolt. Tack Kingen och alla involverade.” Det skrev Henrik von Eckermann på Instagram efter helgens Grand Prix-seger. Se den supersnabba omhoppningen här under.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden