Dressyr
8 september 2021 20:00

Brons till Sveriges U25-ryttare

Dressyr-EMLina Dolk gick ut sist för Sverige och fick till en pangritt i kvällssolen i tyska Hagen. Sverige slog sig upp ur slagläget och slutade på bronsplats. Guldet gick till Tyskland och Nederländerna tog hand om silvret.

Brons till Sveriges U25-ryttare
Lina Dolk och Languedoc gjorde en fenomenal ritt och lyfte Sverige till bronsplats i EM:s lagtävling. Foto: Kim C Lundin

Efter seniorernas fjärdeplats var det dags för de svenska U25-ryttarna att gå in i slutstriden om medaljerna i tyska Hagen. Med tisdagens resultat i bagaget låg Sverige fyra och hade slagläge när det var dags för Elin Mattsson/Beckham och Lina Dolk/Languedoc att leverera i Intermédiaire II under onsdagskvällen.

Lina Dolk fick till en riktig pangritt och landade på 71,882 procent, vilket skjutsade upp Sverige till andra plats med fem startande kvar. När sista ryttaren hade ridit stod det klart att Sverige tagit hem U25-bronset. Precis som för seniorerna gick guldet till Tyskland medan Nederländerna tog hand om silvret.

I guldlaget red Ellen Richter/Vinay NRW, Raphael Netz/Elastico, Semmieke Rothenberger/Flanell och Ann-Kathrin Linder/FBW Sunfire. Laget red ihop totalt 225,206 poäng.

Det holländska silverlaget bestod av Devenda Dijkstra/Hero, Febe van Zwambagt/Edson, Jessica Poelman/Chocolate Cookie R.D.P. och Jasmien De Koyer/Esperanza. Slutpoängen för holländarna var 218,000.

För Sverige red även Jennifer Lindvall/Midt West Casino och Nathalie Wahlund/Cerano som gjorde sina ritter under tisdagen. Sverige slutade på totalt 207,264 poäng. Danmark var inte långt efter och slutade som fyra på poängen 206,146.

Texten uppdateras.

Individuella U25-resultat.

Lagställning U25.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden