Dressyr
5 juni 2021 17:55

De red hem kvalet i Lövsta Future Challenge

NationelltLina Dolk och Stefan Jansson blev lördagens vinnare av Lövsta Future Challenge på Strömsholm. "Vi inledde visserligen med några missar, men vi lyckades vända det," säger Lina Dolk.

De red hem kvalet i Lövsta Future Challenge
Lina Dolk var i vinnartagen på Strömsholm. Foto: Roland Thunholm

När lördagens kval i populära serien Lövsta Future Challenge reds på Strömsholm i strålande försommarväder gav fem domare tävlingen en internationell touch.

Det var Lina Dolk, Ågesta Ridklubb, och Languedoc (WESTF val f 2003 e Laomedon-Francisco I. uppf Magdalene Höfer, äg Anna Edling) som tog hem segern i klassen för unga ryttare med 69,206 procent.
– Jag är nöjd med min ritt i dag. Vi inledde visserligen med några missar, men vi lyckades vända det till en positiv känsla vilket jag är jätteglad för, säger Lina Dolk i ett pressmeddelande från arrangören.

Elin Mattsson och Beckham, Susedalens Kör och Ridklubb, tog hand om andraplatsen med sina 68,529 procent. Två av domarna satte Beckham som vinnare och tre hade Languedoc på första plats. Evelina Söderström/Cilantro, Sällskapet Segersta Sportryttare, blev trea. 13 ekipage startade klassen.

Lina Dolk-languedoc 2 210605 Rt
Lina Dolk gör sin segergest. Foto: Roland Thunholm
Stefan Jansson-zidney 6 210605 Rt
Stefan Jansson och Zidney i klassen för unga hästar. Foto: Roland Thunholm

När det var dags för de unga Grand Prix-hästarna var det jämnt i toppen fram till sista av de sex ekipagen. Då tog Kungsbacka Ridklubbs Stefan Jansson och Zidney (SWB val f 2010e Zuidenwind-Laurentio, uppf Camilla och Set Andersson, äg Stefan Jansson och Magnus Ringmark) för sig inne på banan och lyckades med en jämn ritt ta hem förstaplatsen med sina 70,32 procent.

”Ingen bra känsla”

– Jag hade först ingen bra känsla på framridningen idag, men så kom vi in på banan och då kände jag att allt helt plötsligt stämde mycket bättre. Vårt mål för året är att rida finalen av Lövsta Future Challenge på Sweden International Horse Show, säger han i ett pressmeddelande.

Tvåa blev hemmaekipaget Maria von Essen/Invoice på 68,91 procent.

Nästa kval avgörs under SWB Equestrian Weeks under vecka 39.

Resultat, unga ryttare

Resultat, unga hästar

Total rankning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden