Dressyr
24 april 2021 15:35

De vann årets första Lövstakval

NationelltLina Dolk och Maria von Essen vann de första kvalen i säsongens Lövsta Future Challenge Dressage. Tävlingen reds hos Lidköpings Ridklubb.

De vann årets första Lövstakval
Maria von Essen var i vinnartagen när årets säsong av Lövsta Future Challenge drog i gång. Foto: Roland Thunholm

I klassen för unga hästar var det ingen som rådde på Maria von Essen och hennes Invoice (OLDBG val f 2012 e Jazz-Ferro, uppf P.J. Crum).

Det var åtta ekipage i klassen och segerekipaget fick 73.235 procent.
– Jag har haft Invoice sedan han var två och ett halvt år och det här är vår debut på den här nivån. Han är en känslig häst som behövt mycket tid, men jag tror verkligen på honom för framtiden, säger Maria von Essen i ett pressmeddelande.

Tvåa i klassen blev Stefan Jansson och Zidney på 70,63 procent och trea Mads Hendeliowitz och Autograf Q med 69,41 procent.

Thumbnail_lina Dolk-languedoc 1 210424 Rt
Lina Dolk och Languedoc visade klassen i kvalet för unga ryttare. Foto: Roland Thunholm

Klassen för unga ryttare vanns av Lina Dolk/Languedoc (WESTF val f-03 e Laomedon-Francisco I, uppf Magdalene Höfer) med 69,41 procent.
– Jag hade en bra och jämn känsla idag och är jättenöjd med Languedoc. Kul att kunna starta säsongen med vinst, siktet för året är inställt på final av Lövsta Future Challenge och en plats i EM-laget för U25-ryttare, säger Lina Dolk i pressmeddelandet.

Elin Mattsson och Beckham blev tvåa med 68,627 procent medan tredjeplatsen gick till Lövsta Future Challenge- debutanten Hannah Rosendal/Beau-Amor med 65,735 procent. I denna klass var det tio ekipage till start.

Båda kvalen reds i Intermédiaire II.

Nästa kval rids under Strömsholmsdagarna, 3-6 juni.

Lövsta Future Challenge Ranking efter första kvalet hittar du här.

Resultat U25 hittar du här och för Unga Grand Prix-hästar här 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden