Dressyr
5 februari 2021 10:52

Finaldags i Lövstas serie

NationelltDen här helgen är det dags för final populära Lövsta Future Challenge 2020 med 400 000 kronor i prispengar. Redan i kväll rids den första av två klasser i finalen.

Finaldags i Lövstas serie
Emma Jönsson toppar tabellen inför finalen i Lövsta Future Challenge Dressage U25 och finns på plats på Strömsholm för att rida finalen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Under två dagar ska sju U25-ryttare och sex unga Grand Prix-hästar göra upp om 400 000 kronor i prispengar under finalklasserna på Strömsholm.

Det handlar om finalerna i Lövsta Future Challenge, som normalt avgörs i Friends men som på grund av pandemin har fått ändra både plats och datum.

U25-ryttarna inleder fredagen med att rida en uppvärmningsklass i FEI Grand Prix för Unga Ryttare och deras finalklass går i FEI Grand Prix Kür i morgon, lördag.

För de unga GP-hästarna rids uppvärmningsklassen på fredagen i en Intermédiere II. Även här går finalklassen på lördagen i  programmet FEI GP Young Horses 2020.

Equestrian Sport
Ebba von Essen och Dora – ett av finalekipagen i klassen för unga hästar när Lövsta Future Challenge 2020 ska avgöras. Foto: Roland Thunholm

– Det känns jättekul att finalen blir av, det kommer bli spännande med många fina hästar! Lövsta Future Challenge är en fantastisk möjlighet för unga Grand Prix-hästar att starta sin karriär i just Grand Prix, säger Ebba von Essen, som startar Dora i klassen för unga hästar, i ett pressmeddelande.

 

Tävlingarna går att följa live via webb-tv hos Equisport och börjar klockan 17 på fredagen.

Poängställningen inför finalen

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden