Hoppning
15 maj 2018 10:38

Bruce Goodin om svenskköpet: ”Vi har en bra chans att ta oss till VM”

Mot TryonI vintras lånade Bruce Goodin Bäckatorps Danny V av Niclas Haking och de gjorde en stark insats i Nations Cup. Nu har Goodin köpt in sig i Danny med hjälp av sina sponsorer för en satsning mot årets VM. ”Vi har en bra chans att ta oss till VM”, säger en glad Bruce.

Bruce Goodin om svenskköpet: ”Vi har en bra chans att ta oss till VM”
Det blev en felfri runda i Nations Cup för Bruce Goodin och Danny V, som u hoppar vidare med VM i sikte. Foto: FEI

I Nations Cup i Abu Dhabi levererade utlånade Bäckatorps Danny V (KWPN, val, f-08, e Quasimodo Z-Lupicor, uppf FLM Teepen) med Bruce Goodin och bidrog starkt till Nya Zeelands lagseger. Det gav uppenbarligen mersmak.

Nu berättar Niclas Haking, som har tävlat Danny upp genom klasserna sedan 2016, att Goodins sponsorer på Nya Zeeland har köpt in sig i valacken för en satsning mot VM i Tryon i september. ”Bäckatorp Gård äger fortfarande en större andel i honom, så vi kan följa honom hela vägen till VM”, skriver Niclas på Instagram och fortsätter:
”Haft så kul med denna underbara häst. Och önskar det Nya Zeeländska laget och Bruce all lycka till”.

Tävlar i Falsterbo

Sverigebaserade Bruce Goodin är förstås lycklig över den nya lösningen och berättar att de efter Nations Cup började titta på möjligheterna för en fortsättning. Resultatet i Abu Dhabi var över förväntan, likaså i München där det nya ekipaget i helgen var nia i Grand Prix 1,60 på 0+4 fel.
– Det känns väldigt spännande att få fortsätta med Danny. Han är verkligen en fantastisk häst. Han har rätt atletiska kvalitéer, men det bästa är hans huvud – han är strongminded men ändå cool.

Ekipaget har flera stora tävlingar framför sig, bland annat St Gallen och Falsterbo. Vad tror du om era möjligheter att ta er till VM?
– Vi har en bra chans. Det är en lång väg dit, men Danny har definitivt rätt kvalitéer och vi har redan börjar visa vad vi kan.

Longines Fei Nations Cup™ Jumping Abu Dhabi
Blir det fler prispallar framöver? Här är Bruce Goodin på Nations Cup-pallen efter tävlingen med Danny V. Övriga på pallen är Samantha McIntosh, chef d’equipe Ulrika Goodin, Daniel Meech och Richard Gardner. Foto: FEI

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden