Hoppning
17 februari 2018 15:51

Utlånade Danny levererade i segrande Nations Cup-laget

Nations Cup-vinstNations Cup har haft årspremiär i Abu Dhabi. Segern gick till Nya Zeeland, där Niclas Hakings Bäckatorps Danny V ingick i laget med Bruce Goodin.

Utlånade Danny levererade i segrande Nations Cup-laget
Det temporära ekipaget slog till med felfritt i första rundan. Foto: FEI

Årets första Nations Cup hoppades i dag i Abu Dhabi med åtta deltagande lag. Efter en omhoppning mellan Irlands Shane Breen/Laith och Nya Zeelands Samantha McIntosh/Check In gick segern till Nya Zeeland.

Med en felfri första runda och ett nedslag i andra rundan bidrog i högsta grad Bäckatorps Danny V (KWPN, val, f-08, e Quasimodo Z-Lupicor, uppf FLM Teepen) med Bruce Goodin till segern. Som Ridsport tidigare har berättat lånade Niclas Haking ut sin tävlingspartner Danny inför Nations Cup och därmed blev det femstjärnig debut för valacken.

– Han är helt fantastisk och kommer helt klart kunna gå nationshoppningen.
– Förhoppningsvis får Henrik Ankarcrona upp ögonen för Danny också och ser att jag har en bra häst, sa Niclas när han berättade för Ridsport om planerna.

I det segrande laget ingick även ett annat svenskinslag i form av Fine (SWB, sto, f 2008, e Corlensky G-Ciceron, uppf Kastanjegården AB) med Daniel Meech samt Richard Gardner med Calisto.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden