Sportnytt
23 mars 2018 19:46

Carl Hedin lär internationella höjdare om sociala medier

InfluencerDressyrryttaren Carl Hedin är en av talarna på FEI Sports Forum i nästa vecka.
−Jag ska berätta varför det är så viktigt att ridsporten är i framkant när det gäller sociala medier, säger han.

Carl Hedin lär internationella höjdare om sociala medier
Carl Hedin har flera uppdrag för FEI i rollen som influencer. Foto: Roland Thunholm

Det är inte första gången Internationella Ridsportförbundet FEI använder sig av Carl Hedin. I höstas fanns han med vid Nations Cup-finalen i Barcelona i rollen som influencer, och förmedlade sina intryck i olika sociala medier.

Om några veckor ska han göra samma sak vid världscupfinalen i Paris, också på FEI:s uppdrag.
−Det handlar om att promota sporten, och låta fler uppleva tävlingarna, förklarar Carl Hedin.

127 000 följare

Däremellan ska han tala på FEI:s årliga Sports Forum i Lausanne, inför ett par hundra verkliga ridsporthöjdare från hela världen.
−Jag ska berätta hur man kan använda sociala medier för att stärka sin egen karriär, och varför det är så viktigt att ridsporten är i framkant här. Det handlar om att ridsporten kan stärka sitt varumärke och nå ut till människor som aldrig satt sin fot i ett stall.

Memphis
Carl Hedin och Memphis. Foto: Kim C Lundin

Carl Hedin är framför allt aktiv på Instagram, där han har 127 000 följare. Stora FEI:s Instagramkonto har 207 000 följare.
−Unga människor är väldigt på när det gäller sociala medier, men jag möter människor i andra grupper som inte tycker att det är lika bra, utan främst ser de negativa sidorna. Jag kanske inte kan få alla att ta selfies och lägga ut, men jag vill visa att man kan jobba långsiktigt med sociala medier och att det kan vara något som berikar ridsporten.

Olika karriärvägar

FEI Sports Forum arrangeras årligen som ett diskussionsforum för aktuella frågor inom ridsporten. I år är Ungdomar ett av huvudtemana, och Carl Hedin är en av talarna på Sports Forums första dag på måndag, 26 mars.

Det ska också handla om ungdomarnas möjlighet att nå eliten och om olika karriärvägar. På programmet finns även en paneldebatt med bara unga utövare i panelen.

Andra ämnen som kommer upp under Sports Forum är säkerhetsarbetet gällande fälttävlan, och nya bedömningsgrunder för Grand Prix-dressyr, med målet att dressyrbedömningen ska bli tydligare och mera rättvis.

Svenska Ridsportförbundet representeras av Andrea Barth, verksamhetschef för sport/tävling och Wiveka Lundh, senior advisor på samma avdelning.

Vad är en

influencer/influerare?

•Person vars inflytande används i marknadsföringssammanhang.
•”En influerare är någon som människor litar på, lyssnar på och bryr sig om. Vi som finns i den digitala sfären, vilket i dag är i stort sett alla, påverkar vår omgivning på olika nivåer. Våra röster kan i dag vara lika starka i vissa nätverk som en ’kändis’” (Resumé 8 augusti 2016).
•Jämför (influerare) med engelskans influencer.

Källa: Nyordslistan 2016

Expandera

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden