Dressyr
27 juli 2015 13:04

Carlton Hill 1248 vann i Tyskland

Gränsbo stuteris avelshingst Carlton Hill, som är till salu, segrade två gånger om i en tysk nationell tävling med Malin Nilsson i sadeln. Malin red även Stanford till seger i Grand Prix kür på över 77 procent.

Carlton Hill 1248 vann i Tyskland
Carlton Hill reds tidigare framgångsrikt av Gränsbo stuteris Mia Runesson. Kim C Lundin kim@witnet.se

Patrik Kittels beridare Malin Nilsson, 26, levererade ordentligt under helgens nationella tävling i Tyskland. Med Carlton Hill VDL 1248  (hingst f-07, e Upphill-Vincent, uppfödare C & J Laarakkers) tog Malin en klar seger i S-klassen. I protokollet fanns Malins första tiopoängare som ekipaget fick för ökad trav, skriver Patrik Kittel på sin hemsida.

Gränsbo stuteris hingst är till salu och fortsatte passande nog att promota sig själv på bästa sätt när Malin red honom till seger även i Intermédiarie 1-küren på över 77 procent.

Med Stanford, också han till salu, fulländade Malin helgen. I GP-küren satte de över 77 procent och säkrade segern. Malin var nyligen i Falsterbo där hon vann 5-årsklassen och blev tvåa i 7-årsfinalen.

– Mitt jobb ger mig fantastiska möjligheter, jag rider otroliga hästar och får suverän träning, säger Malin i en intervju i senaste numret av Ridsport.  

Carlton Hill , som än så länge ägs av Gränsbo stuteri, Fölet Ridsport och Avel samt VDL Stud, började sin karriär i Holland. 2012 fortsatte Carlton Hill i Sverige med Gränsbos Mia Runesson. De tog då en andraplats i Falsterbos Scandinavian Open för 5-åringar och vann Swede Horse öppna 5-årschampionat med 86,8 procent. I Verden 2013 var de finalister i unghäst-VM.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden