Hoppning
12 oktober 2018 18:55
Ridsportplus

Cash In hos ny svensk ryttare

ElmiaPeder Fredricsons tidigare GP-häst Cash In tävlas numera av en väletablerad svensk unghästutbildare och tidigare svensk mästare. "Vi håller på att lära känna varandra," säger ryttaren.

Cash In hos ny svensk ryttare
Cash In tävlas numera av Amanda Ericsson och ekipaget är på Elmia i Jönköping den här helgen. Foto: Yvonne Karlsson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Amanda Ericsson kanske mest känd som unghästutbildare med flera segrar i olika unghästtävlingar och ett unghäst-VM på meritlistan.

Vi tyckte båda att det skulle vara roligt att se honom gå lite större klasser igen. Amanda Ericsson om Cash In.

För några år sedan tog hon SM-guld tillsammans med Crimson och hon har arbetat som beridare på Stuteri Arch.

Nu har hon inte haft någon häst för de högre klasserna en period. Men sedan en kort tid tillbaka tävlar hon Peder Fredricsons tidigare stjärna Cash In (val f 2003 e Cash and Carry-Corofino I, uppf Claus-Peter Jacobsen).

– Vi håller på att teama in oss och lära känna varandra, säger Amanda Ericsson som tävlar valacken på Elmia den här helgen.
– Men jag trivs väldigt bra med honom.

Tävlad av Peder och Stephanie
Peder Fredricson slutade tävla Cash In 2015, på senare tid har valacken tävlats av junioren Tilda Eldh, även internationellt. Även Stephanie Holmén har tävlat valacken.
– Jag är väldigt god vän med Jenny Almqvist som äger Cash In nu och vi tyckte båda att det skulle vara roligt att se honom gå lite större klasser igen, säger Amanda Ericsson.
– Jag har ingen etablerad häst på den nivån just nu så det passade väldigt bra att få rida honom.

Peder Fredricson och Cash In ersätter brodern Jens i eftermiddagens nationshoppning. (Arkivbild)
Peder Fredricson och Cash In startade bland annat nationshoppningar för Sverige när de var ett ekipage. ArkivFoto: Roland Thunholm

33-åringen har drivit egen verksamhet i Glommen utanför Falkenberg och är nu stationerad hos Stall Lagerfelt i Sjöbo. Hon har redan gjort några tävlingar på den atletiske valacken Cash In. Det blev seger i en 1,35-klass i Ljungby nyligen och de var femma i en 1,45-hoppning i Helsingborg för två veckor sedan.
– Han är väldigt speciell och egen med mycket personlighet, han är mer som en 3-åring än som en 15-åring.
– Och jag aldrig suttit på en häst med en sådan kapacitet, det är häftigt, fortsätter hon.

Trillat av
Hon har också hunnit med att trilla av honom på Elmia.
– Det var i en sväng när han blev rädd för en bil och skyggade så att jag tappade balansen. Men jag slog mig inte. Han är svår att få ut i hörnen och springer helst med huvudet lite rakt upp, men han får göra det för han trivs bäst där. Jag försöker bara rida honom på ett sätt så att han blir nöjd.

Framtiden för det nya ekipaget är oklar, men planen är att Amanda Ericsson ska rida och tävla Cash In tillsvidare. Och nu är det alltså Elmia i Jönköping som gäller.

– Jag har inga skyhöga mål med honom den här helgen, säger Amanda Ericsson som har ett helt gäng hästar till start i de olika åldersklasserna på Elmia.

Start- och resultatlistor, Elmia

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden