Dressyr
9 juni 20:14

Cathrine Laudrup-Dufour stryker Freestyle från Rotterdam

InternationelltEkipaget vann nyligen danska mästerskapen och är på god väg till OS. Men nu tvingas Cathrine Laudrup-Dufour stryka Mount St. John Freestyle från Nations cup i Rotterdam.

Cathrine Laudrup-Dufour stryker Freestyle från Rotterdam
Cathrine Laudrup Dufour och Mount St John Freestyle. Foto: Pernilla Hägg

Cathrine Laudrup-Dufour och Mount St. John Freestyle skulle vara ett av de fyra danska ekipagen i Rotterdam. Men nu står det klart att det inte blir någon tävling för ekipaget.

– Free råkade ut för en liten olycka i hagen vilket innebär att hon bara får göra lite små joggningar nästa vecka, och därför kommer hon inte att vara i toppform för Rotterdam, säger Cathrine Laudrup-Dufour i ett uttalande till Eurodressage.com där hon förklarar att stoet ska ha ”varit lite galen i hagen” undertiden Dufour varit på semester.

Strykningen kan äventyra ekipagets OS-kandidatur.

– Jag tror att jag måste göra en till tävling fortfarande, men inget är klart ännu, säger ryttaren som syftar på landslagskommitténs krav för att kunna aspirera på en OS-plats.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden